Konec a počátek Hlavní strana

Vážení a milí přátelé poezie,

věříme, že jste Vy i Vaši blízcí přečkali uplynulé měsíce ve zdraví, až se Vám i nyní daří dobře, i v této složité době, kterou s sebou epidemie přinesla. I nás, organizátory festivalu Den Poezie, o něco zdržela, a proto Vám píši trochu později, než tomu bylo v předchozích letech.

My, členové Společnosti Poezie, věříme, že poezie, navzdory překážkám, které si pro nás letošní rok nachystal, je jedním z prostředků, jak toto obtížné období překonat, a že nám dokáže pomoci se vyrovnat s tím, co si na nás osud naložil. I proto bychom Vás chtěli opět pozvat k účasti na letošním festivalu, který se bude konat tradičně v listopadu (9 – 22. 11. 2020).

Tento rok uplyne 200 let od narození Boženy Němcové. Ale letos si můžeme ze stejných důvodů připomenout mnoho dalších skvělých básnířek a spisovatelek. Jmenujme například Karolínu Světlou, Růženu Jesenskou, Violu Fisherovou či Teru Fabiánovou. S těmito a mnohými dalšími autorkami se setkáte na našich chystaných autorských čteních. (A samozřejmě výročí letos oslaví i mnoho inspirativních autorů, například Vladimír Holan, Vítězslav Nezval, Karel Jaromír Erben, Josef Hora ad.).

Tématem letošního ročníku je: “Konec a počátek“, které pochází z básně jiné významné básnířky – Nositelky Nobelovy ceny Wislawy Szymborské. Je až příznačné, že letošní rok je a bude plný konců a nových počátků a my věříme, že i Vás inspiruje k vlastním básním a akcím.

Tento rok obzvláště uvítáme Vaše nápady na to, jak udělat i 22. ročník festivalu Den Poezie zajímavější, jak se propojit (a alespoń virtuálně) společně sdílet českou poezii.

Jako každý rok, k festivalu se můžete přihlásit prostřednictvím našich webových stránek www.denpoezie.cz

Uzávěrka je 30. října 2020

Pokud máte nějaké otázky, budete potřebovat pomoci s registrací, nebo máte nápad, který byste rádi sdíleli i s ostatním účastníky festivalu ještě před uzávěrkou registrací, budeme rádi, pokud se nám ozvete.

Děkujeme Vám moc za přízeň a přejeme krásné a klidné dny,

Za festival Den Poezie,

Bernie Higgins