Autorské čtení povídek a čínské verše v Jindřišské věži

Autorské čtení povídek z Totem.cz, Pismak.cz, Literra.cz a dalších autorů
a čínské verše v Jindřišské věži, hudba: Jiří Šámal

Autorská čtení v podkroví pražské Jindřišské věže organizujeme každý měsíc, vyjma léta, od roku 2006. Večery uváděné Petulou Heinriche jsou kombinací autorské četby povídek a cestovatelské besedy se zajímavými cestovateli. Své povídky čtou autoři z kulturních magazínů Totem.cz, Pismak.cz, Literra.cz a další. Jsou otevřena četbě povídek z řad příchozí veřejnosti v rozsahu 1-2 stran A4 textu. Každý listopad se zapojujeme do festivalu Den poezie a zařazujeme mezi povídky i poezii.

V pondělí 20. listopadu celý pořad četby povídek příjemně proložil hudbou na hangdrum Jiří Šámal. Kdo tento unikátní nástroj ještě neznáte,můžete si Jirku poslechnout na http://bandzone.cz/jirkasamal Jirka vydal i pěkný CD, která u sebe mívá při svých vystoupeních.

Jako první četl svoji poezii básník Aaen Jan Kratochvíl. Po hudební vložce pak vystoupila se svou povídkou o muži se dvěma tvářemi a vztazích mimo jiné organizátorka festivalu Slovanské tradice, Irina Silecká. Paní Renata Novotná, která čte ve věži rovněž pravidelně,  s sebou přinesla veselou povídku o stravěJ Na to Petula Henriche uvedla čtoucího, Martin Zborníka s povídkou o jednom tajemném běžci, Stopař. Na závěr první části večera jsme se zasmáli díky povídce Pavla Skalického, O smolíkovi Pacholíkovi a jeho jelenu metrosexuálovi se zlatými parohyJ

Následovala krátká přestávka a poté cestování. Tentokrát mezi nás přišli díky pozvání agentury Educan.cz studenti z Číny – dozvěděli jsme se něco o jejich rodném Hainanu i o Číně jako takové. Studenti recitovali i své verše a mistrně i verše čínských básníků. Děkujeme za přípravu celé přednášky i jejich lektorce, Gábině Kořenské a dále pak též za organizaci druhé půky večera Lence Pacovské a Petře Vydrové-Pavlasové, kterým Educan.cz leží na bedrech.

Po tomto zajímavém a velmi příjemném večeru jsme se jako každý měsíc odebrali do restaurace Sharewood posedět.

« z 2 »

(Martin Zborník)


Uveřejněno

v

od

Značky: